(Als je maar) Binnenband!
Welkom

"De Binnenband " Is de naam van een duo uit Den Helder, twee jongens die hun sporen in de muziek allang hebben verdiend. Het duo is ontstaan uit het dansorkest “First Time” waar ze zo’n 11 jaar samen in hebben gespeeld.
Het resultaat mag er zijn: De zang, gitaar, - en basgitaar partijen zelf verzorgend en de rest van de muziek op mp3. Het gevolg is een zeer breed repertoire van Nederlands, Engels-talige evergreens, top 40 en wat je al niet meer kan bedenken. Het duo is uitermate geschikt om te spelen op feesten, partijen, braderieën, kermissen, smartlappen - festivals, dinerdansant of zomaar in een cafeetje, etc.

 

 

Het duo is ontstaan in maart 2001.  Alle muziek die wordt gespeelt, uitgezonderd zang, gitaar en basgitaar, is zelf ontwikkeld en/of bewerkt. Het eerste optreden van het duo dateert van 30 april 2001.

Het duo heeft de afgelopen jaren met diverse artiesten en op grote evenementen mogen optreden, een klein greep: Frans Bauer (o.a Kijkduin, Den Helder), Wolter Kroes (Ronde van Texel), Charléne (o.a Doetichem), Arie Ribbens (div Feestavonden), Piet Veerman (o.a Kijkduin, Den Helder) ,Dirk Meeldijk (o.a. Flying Dutchman, Den Oever). Visserijdagen (Den Helder), Smartlappenfestivals in Apeldoorn en Utrecht, Carneval bij de Krabbentukkers (Den Helder) en Mini Rock festival (Den Helder), ook internationaal is het Duo actief met optredens in Londen ( Engeland) (Nederlandse Ambassade , The King's Head pub)

Daar wij naast onze muziek nog een baan hebben, zijn wij niet afhankelijk van de muziek, wat met zich meebrengt dat wij kostendekkend willen werken. Dit wil zeggen dat we erg flexibel zijn in het bepalen van de prijs voor een avond. Je kan ons vergelijken met amateurs die als professionals willen en kunnen werken.

We zijn in het bezit van een eigen PA en Licht installatie en kunnen gezelschappen van 25 tot 300 man van muziek verzorgen. Wij spelen, zoals wij dat noemen : “in de mix”, dit wil zeggen we werken alleen met voorversterking, zodat het geluid gemixt wordt in de mengtafel en wij zodoende het geluid kunnen reduceren totdat van een stereo installatie.

Laat een berichtje achter in ons gastenboek...

Met vriendelijke groet,
"De  Binnenband".

bottom